Under fredagen den 6/10 och lördagen den 7/10 kommer utställare från Danmark, Tyskland, Storbritannien, Finland, Holland, Norge, Österrike och Sverige att visa upp sig. De täcker ett brett spektrum av produkter och tjänster för passivhus – allt från isoleringsmaterial och certifierade fönster och dörrar till värme- och ventilationssystem, täthetsprodukter och konstruktionslösningar.
Dessutom bjuder utställningen på samlad konsultkompetens.

Utställningen äger rum i lokaler i direkt anslutning till passivhuskonferensen.

Öppettider utställning
För konferensdeltagare:
Fredag 9.00-18.00, lördag 9.00-17.00

För allmänheten:
Fredag 15.00-18.00, lördag 9.00-17.00

Fri entré båda dagarna. Se årets utställare nedan.

Isocell
ISOCELL är Europas största tillverkare av cellulosaisolering i lösull. Företaget är marknadsledande inom luft- och vindtätningsprodukter för det moderna klimatskalet. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

smartwin
smartwin tillverkar prisvärda och högkvalitativa fönster för passivhus. Materialen som fönstren består av är både miljövänliga och hållbara. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

Swegon
I mer än 60 år har Swegon utvecklat produkter och system för energigivande inomhusklimat med fokus på komfort och optimal livscykelkostnad. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 


DryIT
DryIT erbjuder strategiska och systematiska experttjänster för bygg- och fastighetsbranschen inom affärsområdena fukt, energi och miljö.  Företaget jobbar heltäckande inom faserna projektering, produktion och förvaltning. Läs mer här.

 


Ekstrands Dörrar & Fönster 
Ekstrands Dörrar & Fönster är ett traditionellt familjeföretag och drivs idag av andra och tredje generationen. Företaget står för innovativa energilösningar och var först i Sverige med att tillverka en ytterdörr som är godkänd för passivhus. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

Energy Building Systems
Sweden Energy Building Systems AB har arbetat med decentraliserad ventilation sedan 2011 och är huvudrepresentant för LUNOS ventilationssortiment i Sverige. Företaget vänder sig i första hand till husproducerande företag eftersom LUNOS system lämpar sig oerhört väl att byggas in både i prefabricerade huskonstruktioner och i ett tidigt skede i byggfasen. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.


Ferroamp
Ferroamp är ett svenskt företag som har utvecklat ny teknik för att integrera solelproduktion och energilagring, elbilsladdning och högupplösta elmätningar i ett och samma modulära system. Läs mer här.

 

Foamglas
FOAMGLAS cellglas är framtidens värmeisoleringsprodukt med ekologiska och goda ekonomiska egenskaper som verkligen behövs i framtidens byggbransch. FOAMGLAS® Nordic AB som bildades 1982 är ett dotterbolag till Pittsburgh Corning, en av världens ledande producenter av cellglasisolering. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

Friendly Power
Nystartat företag som bildats för att kunna leasa solceller till förskolor och skolor till samma kostnad som de annars hade betalat för “fulel”. Säljer även solcellspaket till fastighetsägare och privatpersoner. Ingår i Friendly Building sfären. Läs mer här.

 

Hunton
Hunton framställer och säljer naturliga, miljövänliga och energieffektiva byggnadslösningar som även är bra för klimatet. I sortimentet finns bland annat träfiberisolering i skivor, lättbalkar och vindspärrar. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

IVT Värmepumpar
IVT tillverkar miljövänliga och driftsäkra värmepumpar i många olika utföranden – berg-, jord- och sjövärme samt luft/luft och luft/vatten. Företaget marknadsför också certifierade ventilationssystem från Bosch. Läs mer här.

 


Jakob Wranne, arkitekt
Arkitekt SAR/MSA, internationellt certifierad passivhusexpert, kontrollansvarig enl PBL nivå K. Driver företaget Jakob Wranne Kontrollansvar med ett brinnande intresse för hållbart byggande. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

Kingspan Insulation
Kingspan Insulation är en världsledande producent av högkvalitativ uretan och styva fenolskumskivor för tak, väggar, golv och rörisolering. Företaget erbjuder några av marknadens ledande isoleringsprodukter med mycket låga lambdavärden, bra brandegenskaper och med ett starkt hållbarhetsperspektiv. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

Lättelement
Lättelement AB har varit privat och lokalt ägt sedan starten år 1979. I dag är företaget fler än hundra medarbetare som årligen utvecklar, säljer och producerar mer än 100 000 kvadratmeter självbärande byggelement för tak, väggar och bjälklag. Läs mer här.

 Masonite Beams

Masonite Beams tillverkar och säljer moderna, kundanpassade och effektiva träbaserade I-balksystem och tekniska lösningar. Företaget är en komplett leverantör av I-balk till vägg, golv och tak, med unika egenskaper och möjligheter. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

Norconsult
Norconsult är en av Nordens största rådgivare inom samhälls­planering och projektering. Företaget ägs till hundra procent av sina medarbetare och säljer kvalificerade arkitekt-, miljö- och tekniska konsulttjänster inom samhällsbyggnadssektorn, med samordnad specialistkompetens. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

petWALK
Österrikiska petWALK har skapat en hund- och kattlucka som är kraftigt isolerad, absolut lufttät, inbrottssäker och helautomatisk. Dessutom kan designen anpassas individuellt. Läs mer här.

 


pro clima
pro clima utvecklar och tillverkar in­tel­li­genta ång­brom­sar och lufttätningssys­tem för värmeisoler­ande kon­struk­tion­er. Företaget er­b­juder ett kom­plett sys­tem för fuk­thanter­ing, bestående av in­tel­li­genta ång­brom­sar, my­ck­et dif­fu­sionsöppna tak- och vägg­dukar, spe­cial­lim och te­j­per. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

RAICO
RAICO Bautechnik GmbH utvecklar och säljer högkvalitativa inglasningssystem för aluminiumfönster, dörrar, fasader och vinterträdgårdar. Företaget erbjuder också passivhuscertifierade lösningar. Läs mer här.

 


ROCKWOOL
ROCKWOOL är en världsledande tillverkare av stenullsisolering. Företaget erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin. Isoleringsprodukterna är baserade på väl utvecklad stenullsteknik för avancerade system och produkter. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 


Scanlight
Med 30 år i branschen är Scanlight specialister på tak- och fasadsystem i polykarbonat och glas.  I sortimentet ingår även takfönster, kupoler och taklanterniner – alla med mycket goda energi- och säkerhetsegenskaper, även med passivhuscertifikat. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

Schöck
Schöck-gruppen är en internationell leverantör av pålitliga lösningar inom värme- och ljudisolering.
Produkterna, t.ex. den banbrytande Schöck Isokorb®, löser byggnadsfysikaliska problem och minskar köldbryggor. Medlem i International Passive House Association. Läs mer här.

 SIGA
SIGA producerar en integrerad svit av tejp, membran, primer och tillbehör som tar hand om varje aspekt av luft, vind och vattentätning samt inre ångkontroll. Systemets produkter är åldersbeständiga samt oerhört lätta att applicera. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.

 

 
VALLOX
Vallox erbjuder hållbara, innovativa och praktiska lösningar för ett energieffektivt, sunt och komfortabelt inomhusklimat. Sortimentet omfattar specialanpassade ventilationsaggregat för alla krav och nästan alla användningsområden. Medlem i International Passive House Association. Läs mer här.

 

Warema
Warema erbjuder intelligenta solavskärmningar som skapar en ”må-bra-atmosfär”, vilket ökar inomhuskomforten och bidrar till byggnadens energieffektivitet. Utvändiga lösningar för solavskärmning är det bästa sättet att undvika övertemperaturer inomhus under den varma årstiden. Warema har ett brett produktutbud med hög kvalitet och god design. Läs mer här.

 


Wiegand Fensterbau
Tyskt företag i fjärde generationen som bygger individuella träfönster, ytterdörrar, vinterträdgårdar mm. I sortimentet finns passivhuscertifierade produkter. Medlem i International Passive House Association. Läs mer här.

 

Wohnwagon är ett ungt företag i Wien som tillverkar kompakta bostäder som kan göras självförsörjande med el och vatten. Vagnarna finns i olika storlekar från 6 till 10 m längd. Läs mer här.

 


Zehnder Group
Zehnder Group har representanter över hela världen och är marknadsledande i Europa inom värmeradiatorer, ventilation och luftrening. Bland annat levererar företaget komfortaggregat med upp till 95 % värmeåtervinning. Medlem i Intressegrupp Passivhus. Läs mer här.ÅWL arkitekter

Arkitekter och landskapsarkitekter med mångårig erfarenhet och kompetens för stora projekt med hög komplexitet inom bostäder, handel, utbildning, kontor, publika byggnader och stadsplanering.
Har även passivhusexperter. Läs mer här.