Karl-Erik Grevendahl

Karl-Erik Grevendahl har bred erfarenhet av nationellt och internationellt arbete med miljö-, klimat- och hållbarhetsfrågor. Han leder en hållbar tankesmedja på Sydsvenska Handelskammaren och har startat Sustainable Business Hub, Klimatallians Skåne Nordost (Sveriges första företagsnätverk med fokus på klimatfrågan), Lunds Klimatallians samt Landskrona Miljöforum. Dessutom har Karl-Erik ägnat sig åt utlandsuppdrag i länder som Kina, USA, Botswana samt länder kring Östersjön.

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson är författare, journalist, föreläsare och moderator med hållbar utveckling som specialområde. Hon har skrivit två böcker om hållbart byggande och lett ett flertal konferenser i ämnet. Hon leder även studiebesök i Malmös två ekostadsdelar för internationella grupper sedan tio år tillbaka.

Jasenka Hot

Jasenka Hot är gruppchef för energisystem hos WSP och internationellt certifierad passivhusexpert. Hon arbetar som energiexpert i många projekt med framtagning av energilösningar, inom byggnadstekniskt- och installationssystem samt energiförsörjningssystem för byggnader.

Helmut Krapmeier

Helmut Krapmeier jobbar på Energiinstitutet Vorarlberg och föreläser inom arkitektur och byggnadsteknik på Linz konsthögskola och Krems universitet samt inom hållbart byggande på yrkeshögskolan i Salzburg. Han deltar i Passivhuskonferensen både som föreläsare och moderator.

Ingrid Westman

Ingrid Westman är civilingenjör som driver företaget Friendly Building som har utvecklat ett koncept för att bygga passivhus av volymelement med helt flexibel arkitektur. Friendly Buildings projekt Skapaskolan i Huddinge är nominerat till Årets Bygge 2019. Ingrid drivs av att göra skillnad på riktigt. Hon tycker att det färdigsnackat nu, dags att skrida till verket. Vi har verktygen att radikalt minska klimatpåverkan utan att försämra livskvalitén.

Simone Kreutzer

Simone Kreutzer är grundare och VD till Intressegrupp Passivhus, en medlemsbaserad kunskapsplattform som banar väg för den internationella passivhusstandarden i Sverige. Simone är också initiativtagare till Passivhuskonferensen, vars första upplaga ägde rum 2017.