Företagen och organisationerna nedan möter du på vår fackmässa som pågår samtidigt med konferensen. På fredagen kl. 13-17 är den öppen för allmänheten.
Ladda ner din fribiljett här.

Blowerproof Liquid är en unik lufttäthetsmembran som appliceras med pensel eller spray. Den är vattenbaserad, fiberförstärkt och fri från VOC (organiska lösningsmedel). Produkten kan appliceras på många olika underlag och är enkel att använda. Blowerproof Liquid är certifierat för passivhus. Besök Blowerproof Liquid. Monter E06.


Build Well Scandinavia AB är experter på passivhus och energieffektivt byggande. Företaget erbjuder rådgivning, samordning, planering och projektering av klimatskalets delar. I samarbeten med internationellt ledande varumärken är Build Well en komplett leverantör av certifierade komponenter till skolor, villor, kontor, bostäder, slott och kojor. Besök Build Well. Monter F01.


ChromoGenics erbjuder dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp och statiska glas i världsklass. Bolagets unika teknologi ConverLight® ger ett hållbart solskydd för ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. ConverLight® bidrar även till fastigheters miljöcertifieringar. ChromoGenics är baserat i Uppsala och härstammar från världsledande forskning på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Besök ChromoGenics. Monter C06.


Circuitus AB har utvecklat en serie husmodeller som gör ett minimalt avtryck på miljön, samtidigt som de erbjuder maximal komfort och marknadens bästa totalekonomi. Husen består av miljövänliga och återvunna, gift- och plastfria material. Planlösningen är lättmöblerad och effektiv. Med olika komplementbyggnader kan husen utökas efter behov. Besök Circuitus. Monter F03.


Ecoscience skapar helhetslösningar inom värmesystem och solcellsinstallation. För både privatpersoner och företag. Besök Ecoscience. Monter A06.


Eld & Vatten AB jobbar aktivt med passivt brandskydd och ett hållbart brandsäkert samhälle. Företaget erbjuder produkter och lösningar som är godkända och med lång livslängd. Brandskyddsfärgerna är vattenbaserade och luktfria. De patenterade brandventilerna är passiva tills de blir utsatta för brand eller hetta. Besök Eld & Vatten. Monter B06.


Elma Instruments AB erbjuder marknadens största och bredaste sortiment av test – och mätutrustning, t.ex. för el, vvs, ventilation, kyl, tele/data, klimat, termografering och miljö. Besök Elma Instruments. Monter D04.


ENERsign GmbH tillverkar certifierade, högisolerade fönster, lyft-skjutdörrar och ytterdörrar till passivhus. Produkterna består av trä-aluminium och har trimmats för bästa energieffektivitet, med smala karmar och låga värmeförluster. Med sin slimmade design lämpar de sig även utmärkt för energirenovering av befintliga hus. Besök ENERsign. Monter E03.


Enervent Zehnder är ett finskt företag med passion för inomhusklimat. Företaget har utvecklat, tillverkat och marknadsfört energieffektiva lösningar för bättre inomhusklimat sedan 1983. Bland de högteknologiska produkterna finns till exempel ventilationsenheter med inbyggd värmepump samt revolutionerande energihanteringsteknik för fastigheter. Detta möjliggör automatisk och enkel hantering av byggnadens värmelaster och energianvändning inom ett och samma system. Besök Enervent Zehnder. Monter A05.


Fibo AB är en ledande leverantör av högkvalitativa vattentäta väggsystem. Företagets väggskiva är enkel och billig att installera med både yskikt och tätskikt i samma produkt. Fibo är godkänd för svenska våtrum och har hela 15 års garanti. De miljövänliga väggsystemen tillverkas av 100 procent rena, PEFC-godkända träslag. Besök Fibo. Monter F04.


FM Mattsson och Mora Armatur tillverkar blandare till kök, badrum, tvättstuga och trädgård. Blandarna tillverkas i egen fabrik i Mora och varumärkena är synonyma med hög kvalitet, snygg design, innovation, hållbarhet och svensk tillverkning. Företaget arbetar med konceptet ”Vatten med omtanke” för att tydliggöra att aktören tar ett miljöansvar genom hela produktionskedjan. Besök FM Mattsson. Besök Mora. Monter F06.


Friendly Power AB bidrar till ett bättre klimat genom att förse byggnader med förnybar el genom solceller. Företaget är specialister inom solcellsområdet och finns till hands oavsett om man vill leasa, köpa, investera eller söker kunskap om solceller. Solcellerna som erbjuds är av äkta europeisk kvalitet med 30 års fabriks- och effektgaranti. Besök Friendly Power. Monter B03.


Hasta Bygg Produkter AB (HBPAB) är ett produktionscenter för aluminiumpartier inom lågenergi och passivhus. Man använder sig av godkända och rekommenderade produkter enligt Sundahus och Byggvarubedömningen. Tillverkningen sker i egen fabrik strax utanför Örebro och som premiumproducent av Pursos Passivhus produkter besitter HBPAB spetskompetens inom ECO fönster och lyft-/skjutdörrar. Företaget arbetar även med fasadbeklädnad och detaljer i aluminium efter kundens önskemål. Monter C02.


Horisont Arkitekter AB grundades 2007. Medarbetarna har olika certifieringar och specialkompetenser som BAS-P, kontrollansvar, kvalitets- och miljösäkring, energifrågor, tillgänglighet m fl. Horisont Arkitekter är specialister inom passivhus och ligger bland annat bakom Sveriges största passivhusskola, Elmeskolan. Besök Horisont Arkitekter. Monter F03.


Hunton Fiber AB erbjuder bl.a. Nativo Träfiberisolering Lösull, en naturlig och effektiv isoleringslösning för tak, väggar och golv i alla typer av byggnader. Den lämpar sig särskilt bra för hållbara byggnader såsom passivhus. Isoleringen förhindrar konvektion, har utmärkt värmelagringskapacitet och kan återvinnas. Besök Hunton. Monter D03.


I2 Factory i Lettland är experter inom passivhusfönster. Företaget har levererat fönster till flera certifierade passivhusprojekt i Sverige, bland annat Elmeskolan i Älmhult och Hedlunda förskola i Umeå. Besök I2 Factory. Monter F03.


Intressegrupp Passivhus Sverige är ett kompetensnätverk bildat av passivhusexperter med mer än 30 års erfarenhet. Intressegruppens syfte är att informera, kvalitetssäkra, utbilda och stötta byggbranschen och alla andra som är intresserade av passivhustekniken. Intressegrupp Passivhus är arrangör av den Internationella Passivhuskonferensen. Besök Intressegrupp Passivhus. Monter F02.


Fram till idag har det varit omöjligt att veta fuktnivåerna innanför t.ex. tätskikt i våtutrymmen utan att göra åverkan. Med InviSense mikrometertunna fuktsensor som placeras där man vill veta den relativa fuktigheten kan man fatta korrekta beslut om renovering eller inte. Besök Invisense. Monter C05.


Isoleringslandslaget AB erbjuder system för luft- och vindtätning samt isolering för hela klimatskalet. Isoleringen sker med isEco Cellulosaisolering Lösull, ett isoleringsmaterial gjort av svenska tidningar och som tillverkas i Sverige. Besök Isoleringslandslaget. Monter D01.


Kebony är det enda hållbara alternativet till tropiskt hårdträ när skönhet och prestanda är viktiga. Produkterna lämpar sig för interiör och exteriör användning och utvecklar en naturlig silvergrå patina när de exponeras för sol och regn. Kebony-fasader är i stort sett underhållsfria. Besök Kebony. Monter F05.


Laholmshem är medvärd för Passivhuskonferensen 2019, som för första gången kommer att äga rum i ett certifierat passivhus. Med bygget av Nya Glänningeskolan och Glänningehallen tar kommunen täten i Sverige när det gäller miljövänligt, kostnadseffektivt och komfortabelt byggande. Besök Laholmshem. Monter A02.


LAMILUX erbjuder ett brett utbud av dagsljuslösningar av hög kvalitet som takfönster, glastak, PC-fasader och brandventilation. Dels som standardprodukter, dels individuellt anpassade lösningar. Flera av produkterna är certifierade enligt Passivhusstandarden för PhA eller PhB. och alla produkter är EPD-dokumenterade. Man erbjuder hjälp med design, montering och service. Besök Lamilux. Monter E04.


Ligno Trend tillverkar hållbara och certifierade byggdelar och element av korslimmat massivträ. Ligno bjälklag ger en en utmärkt ljudisolering och en vacker synlig träyta. Tack vara elementens goda statiska egenskaper är stora spännvidder möjliga. Besök Ligno Trend. Monter C03.


Lättelement AB utvecklar, tillverkar och säljer självbärande byggelement för tak, väggar och bjälklag. Lättbalkarna leder mindre energi, vilket bidrar till goda U-värden och exceptionellt liten köldbrygga.  De förbruka exceptionellt lite energi i tillverkningsprocessen och används med fördel till lågenergi- och passivhuskonstruktioner, där de gör nytta under hela sin livstid. Besök Lättelement. Monter E01.


Masonite Beams AB tillverkar och säljer moderna, kundanpassade och effektiva träbaserade I-balksystem och tekniska lösningar. Företaget är en komplett leverantör av I-balk till vägg, golv och tak, med unika egenskaper och möjligheter. Besök Masonite Beams. Monter E02.


Menerga AB:s luftbehandlingsaggregat används i hela världen på platser där det finns behov av temperatur- och klimatkontroll. Produkterna är avsedda för industri, simhallar, hotell, sjukhus, datacenter mm. I sortimentet finns också passivhuscertifierade aggregat. Besök Menerga. Monter B02.


Passive House Factory i lettiska Riga designar, tillverkar och bygger miljövänliga, ekologiska och energieffektiva hus. Företaget är specialiserat på passivhus och levererar både standardhus, specialdesignade villor och lokaler. Besök Passive House Factory. Monter E05.


J. Pichler GmbH från Österrike levererar sedan mer än 60 år tillbaka energieffektiva ventilationssystem inkl. alla nödvändiga komponenter. Flera av företagets produkter är prisbelönta och certifierade för passivhus. De används i stora bostadsområden med passivhusstandard, bland annat i Innsbruck. Besök Pichler. Monter B04.


Pilkington är en av världens största tillverkare av glas och glasprodukter och tillverkar glas för arkitekter och byggbranschen, till bilindustrin samt tekniskt glas. Företaget grundades i England 1826 och är efter inträdet i NSG Group världens största producent av plan- och säkerhetsglas. Besök Pilkington Sverige. Monter D05.


pro clima er­b­juder ett kom­plett sys­tem för fuk­thanter­ing, bestående av in­tel­li­genta ång­brom­sar, my­ck­et dif­fu­sionsöppna tak- och vägg­dukar, spe­cial­lim och te­j­par. Allt tillver­kas en­ligt Euro­pas höga kval­itetsstand­arder. Besök pro clima:s återförsäljare i Sverige. Monter D02.


RAICO Bautechnik GmbH utvecklar och distribuerar högkvalitativa glassystem för fasader, aluminiumfönster och -dörrar. Företaget har lång erfarenhet inom metallbyggnation och sätter nya standarder inom fasader, fönster och glastak med produkterna THERM+, FRAME+ och WING. Besök Raico. Monter F01.


REC Indovent AB utvecklar, producerar och säljer kundanpassade ventilationssystem och komponenter för ett hållbart inneklimat. Företagets målsättning är att skapa ett rent och behagligt inomhusklimat för våra kunder samtidigt som vi värnar om vår miljö. REC:s flaggskepp är det högeffektiva FTX-aggregatet Temovex. Besök REC Indovent. Monter A01.


ROCKWOOL är en världsledande tillverkare av stenullsisolering. Företaget erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin. Besök ROCKWOOL. Monter A03.


Saint-Gobain är en världskoncern som har varit verksam i Norden och Baltikum under de senaste 50 åren. Först kom glasverksamheten, idag är företaget verksamt inom tillverkning av byggmaterial och byggdistribution under varumärken såsom Gyproc, Ecophon, Isover, Weber mm. Besök Saint- Gobain Sweden. Monter C04.


Schüco utvecklar och saluför systemlösningar för fönster, dörrar, fasader, skjutsystem, säkerhetsteknik och solskydd. Utöver dessa innovativa produkter för bostäder och kommersiella byggnader erbjuder klimatskalsspecialisten rådgivning och digitala lösningar för alla byggprojektets faser – från den första idén till design, tillverkning och installation. Besök Schüco. Monter D06.


Schöck Bauteile GmbH tillverkar kraftfulla lösningar som motverkar köldbryggor. Schöck Isokorb® är ett konstruktivt infästningssystem som termiskt separerar byggnadsdelarna och därmed minimerar den skadliga effekten från köldbryggor. Isokorb® är ett bärande byggnadselement som erbjuder en lösning för värmeisolerad infästning. Besök Schöck Sverige. Monter C01.


SIGA AG med säte i Schweiz är en ledande tillverkare av giftfria tätningssystem för ett fuktsäkert byggande. SIGA producerar en integrerad svit av tejp, membran, primer och tillbehör som tar hand om varje aspekt av luft, vind och vattentätning samt inre ångkontroll. Systemets produkter är åldersbeständiga samt mycket lätta att applicera. Besök SIGA Sverige. Monter B01.


Smartwin erbjuder fönster i passivhusstandard phA till ett överkomligt pris. Fönstren förenar en intelligent karm (smart), en tilltalande design (art) och ett energieffektivt fönster (win). Besök Smartwin. Monter F01.


SVEF – Sveriges Vindkraftkooperativ är en ekonomisk förening för andelsägd vindkraft. Tillsammans äger medlemmarna produktionsanläggningar. Vindkraftverken är fördelade över hela Sverige. SVEF bidrar till omställningen av energisektorn genom att medlemmarna investerar i förnybar elproduktion. Både privatpersoner och juridiska personer är välkomna som medlemmar. Besök SVEF. Monter X01.

Som branschledande aktör inom luftbehandling, värme och kyla har Swegon unika kunskaper om hela byggprocessen. För att kunna välja rätt systemlösning krävs ett övergripande helhetsperspektiv och djup kunskap om byggnadens tilltänkta funktion. Och för att sedan få anläggningen perfekt fungerande på plats måste man behärska varje enskild detalj. När andra specialiserar sig på det ena eller det andra, är Swegon expert på allt detta. Besök Swegon. Monter B05.


Vallox har i nästan 50 år har tillverkat ventilationssystem i Finland. Högklassig ventilationsteknik kombineras med enkel och elegant formgivning och användarvänlighet. Den senaste generationen MyVallox, kan distansstyras via en molntjänst och är försedd med en inbyggd fuktighetsgivare som automatiskt reglerar ventilationseffekten efter behov. Besök Vallox. Monter A04.


Warema är experter för solavskärmning och har funnits i över 60 år. Företaget tillverkar solskydd inomhus och utomhus med smarta styrningar. I sortimentet finns både jalusier, markiser, lameller och system för ljusstyrning. Besök Warema. Monter F01.


wijld står för moderiktiga, rättvisa och miljövänliga kläder av trä. De tillverkas på ett miljöskonsamt sätt av fiber från hållbar och certifierad skog. Utöver standardkollektionen finns också en Artist Collection där man kan gestalta sin personliga WoodShirt med eget tryck. Besök wiljd. Monter F02.